AriefAhmad's Personal FotoPage

By: arief ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-Dec-2007 09:10 Email | Share | | Bookmark
The Otherside Orchestra at RANtai '07

 
 
 
View all 24 photos...
Fuhh Fuhh! (tiop habok) Selamat bertemu kembali dlm rancangan Gitu-Gitu Arief! Haha. . Saje je intro. Btw,dh lame tak update FP nie. Start keje baru nie trus bz sampai takde masa nk upload. Bukan taknak upload, tp takde masa. Tambah plak skang nie internet takde, so nk upload kena pegi cc plak. Actually gambar nie aku amik masa RANtai aritue, baru nk upload skang. Sowi la pada kengkawan yg mengikuti perkembangan FP saya. Buat masa skang nie tak byk masa, tp saya usahakan jugak. Klu tak update FP nie, kang orang boring plak asyik tgk gambar same je, tak tukar2. . Oklah, takmo celoteh panjang, harap korang enjoy!















*p/s : To The Otherside Orchestra, sowie guys for the pending. Lambat upload. Sowie sgt2!






SatuCherita Team
AriefAhmad - 012 239.7081
Roses.Murder@gmail.com
Wedding | Potraiture | Event

Official Photographer For The Otherside Orchestra


Tuesday, 27-Nov-2007 16:36 Email | Share | | Bookmark
Cikna & Zahar - Nenasi,Pahang (Full Entry)

signboard
nie la date diorang kawen
umah pengantin lelaki
View all 48 photos...
Welcome to my fotopages viewers! Ececece. Gaya nk macam iklan plak. Before this saya upload pic kat Nenasi,tp tue pic photojournalist. But now saya upload pic wedding kat Nenasi plak. Wedding kali nie kat tepi laut lagi,best! Mmg seronok! Kali nie lagi best coz siap ade jeti lagi. Pagi2 dpt tgk nelayan pergi laut. Dulu masa kecik2 dulu merasa la benda2 nie,tp skang takde dh. Maklumla,dh stay kat KL. Tp masa nie yg tak bestnye, tibe2 plak saya demam. Nak taknak kena shoot gak. Masa nie cuaca cam tak menentu sket. Kejap panas, kejap hujan, then panas balik. Nasib baik tak kena nyanyi lagu band HUJAN. . Okla,takmo cite panjang2, hope korang suma enjoy ngan pics2 yg ade. Apepon, congratulation to Cikna & Zahar. Korang mmg best! Sempoi! Selamat Pengantin Baru!





*Thanks to Sapex & Payed coz follow skali. Aku still takleh lupe kita melalak lagu Meet Uncle Hussain - 'Lagu Untukmu' sepanjang otw ke Nenasi. Syok!










SatuCherita Team
AriefAhmad - 012 2.397.081
Roses.Murder@gmail.com
http://satucherita.fotopages.com


Tuesday, 20-Nov-2007 00:53 Email | Share | | Bookmark
Photojournalist at Nenasi,Pahang

 
 
 
View all 16 photos...


17 November yg lepas,saya pergi ke Nenasi,Pekan,Pahang. First time sampai sane. Actually, pergi sane coz ade shoot wedding Cikna&Zahar. Saya pergi ngan Sapex and Payed. Bertolak dari KL jam 7mlm,sampai sane jam 2pagi. Perjalanan ke sane boleh tahan gak jauhnye. Tapi seronok coz tak pernah sampai sane, and pengantin ckp kat sane ade pantai. Lagi la seronok. Hehehe. . Ikutkan mmg bole sampai awal, tapi biaselah, tempat tak pernah pergi, confirm sesat punye. Difahamkan, kat sane ade kolam udang terbesar di Asia Tenggara. On the way ke sane, sempat gak la tgk kolam udang tue. Memang besar tak ingat punye. . Tapi tak sempat nk turun jenguk2 coz masa tue dh jam 2pagi. Sepanjang jalan pon takde lampu. Berdoa je supaya takde ape2 terjadi, coz kalau jadi ape2 mmg tak taw nak watpe coz mmg langsung takde lampu jalan. Apepon, kat sini saya sempat snap beberapa shot waktu pagi. Tido jam 3pagi,jam 6pagi dh bangun coz tak sabar2 nk snap . Bangun pagi bukan ape, nk snap nelayan yg nk ke laut. So,enjoy the pics!










*semua foto di atas telah ditokok-tambah editingnya.
*all photos by ariefahmad




SatuCherita Team
AriefAhmad - 012 2.397.081
Roses.Murder@gmail.com
http://satucherita.fotopages.com


Friday, 16-Nov-2007 08:35 Email | Share | | Bookmark
Coming Soon Lah...





*The Reception of Ina & Zahar. Dewan Beringin, Gombak. 10 November 2007


[size=9]SatuCherita Team
AriefAhmad - 012 2.397.081
Roses.Murder@gmail.com
http://satucherita.fotopages.com[/size]





Monday, 12-Nov-2007 04:30 Email | Share | | Bookmark
TheOthersideOrchestra at Moonshine,Laundry Bar

moonshine
para dansawan yg hadir
jelitawan ;p
View all 6 photos...
08 Nov baru2 nie, saya sempat meluangkan masa di Laundry Bar, The Curve, Damansara. Actually,saya pon tak sangka saya dpt pegi, coz minggu tue saya mmg sgt2 bz. Sibuk uruskan ayah saya yg sakit, kerja2 yg byk pending. Before saya pegi ke Laundry Bar, saya sebenarnye dlm perjalanan pulang dr Cyberjaya ke rumah parents saya di Cheras. Waktu tue hujan, tp takdela lebat. Tp memandangkan saya bawak motor je mlm tue, so basah gak la. . Whatever it is, The Otherside Orchestra mmg best mlm tue! Tak sia2 saya redah hujan. Hehe. Persembahan mereka mmg benar2 membuatkan saya berdansa!
To The Otherside Orchestra, you guys mmg awesome! Keep rockin'!




*jimmy a break


*new vox


*remy


*azmir


*haizal


*rizal


*wan kanan


*dance, dance



p/s : Maaf ye, saya lupe la name vox baru The Otherside Orchestra. And thanks to Ully coz teman aku lepak masa aku baru sampai.





[size=9]SatuCherita Team
AriefAhmad - 012 2.397.081
Roses.Murder@gmail.com
http://satucherita.fotopages.com[/size]


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net